Stijl van management

Gommers Management BV
Stijl van management

Mijn stijl van management is nadrukkelijk niet alleen maar gericht op ‘processen’, maar vooral ook op ‘mensen’. Het resultaat komt tot stand door meerdere factoren waarvan de mens een erg belangrijke en vaak bepalende factor is. Hoewel ik als leidinggevende me al snel een deel van het bedrijf voel, blijf ik dat wel zo veel mogelijk doen met een “externe” frisse blik. Ik houd de verschillende belangen in het bedrijf scherp in het oog. De mensen met wie ik werk serieus nemen, hetgeen ook kan inhouden dat je een beargumenteerd ‘nee' verkoopt, is belangrijk in mijn stijl van leiding geven. Ik heb oprechte interesse in mensen, en in het bijzonder in mijn collega’s en medewerkers.

 

Ik zoek nadrukkelijk naar win-win situaties om resultaat te bereiken en kan daarin overtuigend zijn. Ook geldt voor mij en de mensen met wie ik werk 'afspraak is afspraak', en zo niet, dan communiceer ik over wanneer ik wel de afspraak kan nakomen. Ik ben gewend snel en efficiënt te werken en onbeantwoorde vragen niet te lang te laten liggen. Ook doen wat je zegt en zeggen wat je doet zijn belangrijke zaken voor mij in het dagelijkse werk. Een ongewoon onderdeel van mijn stijl van leiding geven noem ik 'relaties leggen en onderhouden'. Collega's informeel opzoeken en zaken voorbespreken is soms wezenlijk om resultaten in een organisatie te bereiken. Beslissingen worden vaak niet in de vergadering genomen, maar daarbuiten, is mijn ervaring!

Mezelf kwetsbaar opstellen vind ik belangrijk om het vertrouwen bij mijn managers en medewerkers te winnen. Duidelijkheid nastreven zoveel als mogelijk  is voor mij een belangrijke ijkpunt in mijn communicatie. Naast oog voor de individuele mens heb ik oog voor de dynamiek van het door mij aan te sturen team en hoe deze positief beïnvloed kan worden.

 

Ten behoeve van een goed resultaat zal ik op grond van een goed ontwikkeld intuïtief vermogen en door een afweging van de voor- en nadelen kiezen of ik verantwoordelijkheden delegeer of juist naar me toetrek.

Ik zal resultaat, kwaliteit en houding van mezelf en mijn mensen bespreekbaar maken en houden.

 

“Ik houd van de unieke combinatie van resultaatgerichtheid, daadkracht, vernieuwend denken en het belang daarbij voor de mensen én het bedrijf.”

 

WelkomGommers Management BVDiensten in NederlandKlanten in NederlandStijl van managementRoemeniëDiensten in RoemeniëKlanten in RoemeniëOrban FoundationAlgemene VoorwaardenGastenboekContact Info